Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marcel Kittel slaat zijn slag in Ster ZLM Toer

Donderdag 19 juni 2014

Elite men - Marcel Kittel heeft de tweede etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De Duitse renner van Giant-Shimano was na 181 kilometer de snelste in de massasprint in deze rit die voerde van Rucphen naar Sint Willebrord.

Tyler Farrar (tweede) en Gianni Meersman (derde) hadden het nakijken. Dylan Groenewegen (De Rijke) en Johim Ariesen (Metec) sprintten ook in de top 10 als de respectievelijk nummer zeven en acht in de uitslag. Kittel is ook de nieuwe leider. De vlucht van de dag kwam op naam van Timo Roosen (Rabobank Development Team), Jan Willem van Schip (Koga), Nicola Testi (Androni) en Alphonse Vermote (Vastgoedservice). Zij werden op circa tien kilometer van de streep tot de orde geroepen.

Tourtest geslaagd

Kittel kwam naar deze Ster ZLM Toer met een vraagteken over zijn vormpeil. "Ik wist niet hoe ik mij na de hoogtestage zou voelen", gaf de Duitser aan. "Ik ben blij dat het zo snel zo goed uitpakt, ook samen met het team. We konden doen wat we gepland hadden. We rijden hier met een groot deel van het team waarmee we waarschijnlijk ook naar de Tour de France gaan. Ik ben blij hoe het nu gaat en mijn absolute topvorm voor de Tour is dan ook aanstaande."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl