Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Greipel wint slotrit Ster ZLM Toer

Zondag 22 juni 2014

Elite men - André Greipel heeft de slotetappe van de Ster ZLM Toer op zijn naam gebracht. De Duitser van Lotto-Belisol was de snelste in de massasprint. Philippe Gilbert werd in Brabant tot eindwinnaar uitgeroepen van deze etappekoers. De Waal won twee van de vijf ritten.

De koers werd gekleurd door een lange vlucht van Brian van Goethem (Metec) en de Belg Iljo Keisse (OmegaPharma-QuickStep). Op tien kilometer voor de finish werd het duo dan ook in de kraag gevat. Voor aanvang van de etappe wist Dries Hollanders al dat hij zich als leider van het Milremo bergklassement mocht laten huldigen. Halverwege de wedstrijd toen alle tussensprints geweest waren wist ook Timo Roosen dat hij leider bleef in het Pitztal sprintklassement. 

Een massasprint kon niet langer uitblijven. Twee kilometer voor de finishlijn ontstonden er breuken in het peloton door een valpartij. Grote favoriet Marcel Kittel was daardoor kansloos voor de eindsprint. Uiteindelijk gingen vijfentwintig renners de laatste bocht door. Andre Greipel bleek de snelste voor Tyler Farrar. De Amerikaan eindigde voor de derde keer deze Ster ZLM Toer op de tweede plaats.

Foto: © Sportfoto.nl - Kafoe

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl