Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema op het podium in Zwitserland

Zondag 22 juni 2014

Elite men - Bauke Mollema heeft de Ronde van Zwitserland afgesloten op het podium. De Groninger van Belkin werd in de slotrit tweede achter wereldkampioen Rui Costa (Lampre-Merida), die ook het eindklassement op zijn naam bracht.

Tom Dumoulin zakte op de slotdag nog van het ereschavot, hij is vijfde geworden. "Het plan was om de rit te winnen en Bauke op het podium te krijgen”, liet Stef Clement weten. “We werkten vanaf de start al goed samen als team. Iedereen verrichtte sterk werk. Twee weken voor de Tour de France heeft Bauke laten zien dat hij een echte leider en wegkapitein is. Hij had een podiumplaats beloofd en heeft die belofte waargemaakt.”

Vertrouwen voor Tour

De Tour de France, het voornaamste doel van Mollema dit seizoen, gaat over 13 dagen van start in Yorkshire. En hij heeft vandaag laten zien dat hij er klaar voor is. "Het resultaat geeft het team enorm veel vertrouwen, want de Tour de Suisse is geen koers die je slechts als voorbereiding kunt zien. Het draait allemaal om zware ritten en afzien”, voegde Clement toe. “De beloning is dat we veel WorldTour punten hebben verdiend en aan de wereld hebben getoond dat Team Belkin een van de beste teams ter wereld is. We zijn nog altijd op zoek naar een sponsor. Een beter visitekaartje kun je niet afgeven.” 

 foto (c) Sportfoto.nl - Oscar de Waele



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl