Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zeven Nederlanders in Tourploeg Belkin

Woensdag 25 juni 2014

Elite men - Belkin start met zeven Nederlanders in de Tour de France. Het gaat om Lars Boom, Stef Clement, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Bauke Mollema en Bram Tankink. De Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants maken de ploeg compleet.

We willen onze goede prestaties van vorig jaar benaderen”, stelt een ambitieuze ploegleider Nico Verhoeven, doelend op de zesde en dertiende plaats van Bauke Mollema en Laurens ten Dam in het eindklassement. “Bauke is onze absolute kopman. Laurens heeft eenzelfde rol als vorig jaar. We zullen hem beschermen, zodat hij Bauke in de bergen van dienst kan zijn. Als hij op die manier hoog in het klassement komt te staan, gaan we hem niet opofferen. De Tour is lang en er kan onderweg van alles gebeuren. Ook met Bauke.”

Goed voor vertrouwen 

De Tour de Suisse was goed voor het zelfvertrouwen van de Tour-ploeg, meent Verhoeven. “We reden daar met zeven jongens die ook naar Frankrijk gaan en we haalden een heel hoog niveau. Bauke werd knap derde in het eindklassement en was twee keer dicht bij een ritzege. Dat geeft ons veel vertrouwen. Alle negen jongens die de Tour gaan rijden zijn in orde. Vorig jaar ging het goed, maar dit is een nieuwe ronde met nieuwe kansen en we beginnen net als ieder ander dus weer op nul.”

In vergelijking met vorig jaar is de Tourselectie op twee plaatsen gewijzigd. Robert Gesink en Lars-Petter Nordhaug rijden niet mee in de Ronde van Frankrijk. Hun plaats wordt ingenomen door Stef Clement en Steven Kruijswijk.

Foto: © Sportfoto/George Deswijzen

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl