Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kemna is klaar voor eerste titel als ploegleider

Vrijdag 27 juni 2014

Elite men - Rudie Kemna won als renner de Nederlandse titel bij de profs in Rotterdam (2003). Als ploegleider mocht hij nog niet het genoegen smaken om een winnaar af te leveren in de NK-wegwedstrijd. Komende zondag ruikt hij kansen in zijn eigen gemeente Dinkelland.

Dat zegt de Twentse directeur sportief in Cycling.be. Kemna vindt het ook een voordeel dat een team meerder troeven uit kan spelen in Ootmarsum. "Als team is het zaak om altijd iemand mee te schuiven die zou kunnen winnen, want de wedstrijd kan ook vroeg in een beslissende plooi vallen." Als kanshebbers  vanuit zijn eigen ploeg noemt hij Ramon Sinkeldam, Tom Veelers (opgegroeid in Ootmarsum), Roy Curvers en Tom Dumoulin.  “Het is belangrijk de juiste man op het goede moment vooruit te hebben. Veelers en Curvers zijn mannen die in de koers vaak de juiste tactische beslissingen maken, alleen zullen ze het nu dan zelf af moeten maken als ze vooruit zitten. Ik heb er vertrouwen in dat zij die knop om kunnen zetten eind juni.”

Concurrentie

Als kanshebbers uit andere ploegen noemt Kemna Lars Boom (Belkin), Niki Terpstra (OmegaPharma-QuickStep) en Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp). “Maar het enorme Belkin-blok is natuurlijk ook een belangrijke factor op zich. Toch is het deze ploeg de afgelopen jaren – ook niet als Rabobank of Blanco - vaak niet mee gevallen om dat overwicht ook uit te buiten. Anderen kunnen hun tactiek eenvoudig afstemmen en soms ook profiteren van het feit dat zij de koers dragen.”

In de Nederlandse editie van Cycling.be staan ook interviews met Bauke Mollema (Belkin), Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) en Rui Costa (Lampre-Merida). Lars van der Haar en Kenny van Hummel vertellen uitgebreid over hun avonturen in de Tour de Azerbaidjan.  

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl