Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slappendel naar Nederlandse titel vrouwen

Zaterdag 28 juni 2014

Women - Iris Slappendel heeft in Ootmarsum de Nederlandse titel veroverd bij de vrouwen. De renster van Rabo-Liv reed in de laatste honderd meter haar ploeggenote Lucinda Brand - die op weg leek naar haar tweede titel op rij - voorbij.

Marianne Vos maakte het succes van Rabo-Liv compleet door de sprint van het peloton om de derde plaats te winnen. De ploeg van Koos Moerenhout had de wedstrijd in een ijzeren greep. Roxane Knetemann was de eerste die het probeerde, ze kreeg bijna twee minuten marge, maar nadat eerst Vera Koedooder aan sloot, kwam ook het peloton terug op haar wiel. Lucinda Brand probeerde het in de laatste twee ronden. Hoewel het peloton nu minder marge leek weg te geven, leek ze lang op weg naar de winst. Alleen haar eigen ploeggenote Iris Slappendel - die weg reed bij Janneke Ensing (Boels-Dolmans) en Natalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg) - wist haar op het allerlaatst nog te verschalken. Daarachter ging Kirsten Wild (Giant-Shimano) tegen de grond en was het Vos die de laatste medaille kwam opeisen.

Eerste titel

Voor de 29-jarige Slappendel is het haar eerste Nederlandse titel op de weg ooit. "Ik kan dit gewoon niet geloven" stamelde ze na afloop. "Ik heb vorige week nog gezegd dat ik nog niet wist of ik na dit seizoen nog door wilde, ik miste eigenlijk simpelweg de uitdaging. Dacht over een maatschappelijke lopbaan na. Maar hier kwam ik opeens in de positie om een medaille te winnen en op het laatst wist ik dat ik kon winnen. Lucinda viel helemaal stil voor mij." Toch was er even een moment van twijfel. 'Je realiseert je toch dat je het goud af gaat pakken van een ploeggenote. En misschien had ik het wel niet gedaan als Lucinda vorig jaar al niet het rood-wit-blauw had gewonnen. Maar ik wist ook dat je zo'n kans niet snel weer krijgt. Dit is het hoogtepunt van mijn loopbaan tot nog toe. En over stoppen denk ik voorlopig maar niet meer. Ik wil graag in deze trui rond rijden het komende jaar." Brand nam haar ploeggenote niets kwalijk, zo vertrouwde ze haar op de persconferentie toe.'Als je wilt winnen, moet je het volhouden tot op de streep en niet tot net daarvoor. Zo zijn de regels van het spel nu eenmaal. We hebben met onze ploeg de luxe dat er meer mensen kunnen winnen."

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl