Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra: 'Parcours had niet goed gekeurd mogen worden'

Zondag 29 juni 2014

Elite men - Niki Terpstra was niet te spreken over het parcours van het NK in Ootmarsum. Vooraf had hij al zijn zorgen over de smalle passage door de gaststad uit gesproken, in combinatie met de voetjes van de dranghekken. Achteraf zei hij dat de valpartij van Raymond Kreder de organisatie en de KNWU aan te rekenen was.

"Je weet dat je valpartijen krijgt op die steentjes als het regent en dat risico mag je gewoon niet nemen. Je zag het ook, er glijdt gewoon iemand weg in die passage. Dat stuk van het parcours was te gevaarlijk in deze omstandigheden."

Vrede met zilver

Terpstra had vrede met zijn zilveren medaille. "Sebastian en ik komen elkaar al lang tegen in de finales van NK's en de voorjaarsklassiekers. Als hij dit voorjaar niet mee had willen rijden in Parijs-Roubaix achter een kopgroep, had ik misschien de koers niet gewonnen. We staan er hetzelfde in tijdens een wedstrijd, we willen koersen. Toen hij ging, was ik ook zeker niet de man die achter hem aan ging rijden. En laten we eerlijk zijn: Sebastian had het ook wel een keer verdiend na al die korte klasseringen op het NK om eens te winnen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl