Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook Van der Breggen krijgt kansen in Giro

Donderdag 03 juli 2014

Women - Rabo-Liv start niet met één uitgesproken kopvrouw in de Giro Rosa, de vrouwenronde van Italië. Behalve wereldkampioene Marianne Vos krijgen ook Anna van der Breggen en de Française Pauline Ferrand-Prevot hun kans in deze Italiaanse rittenkoers.

Ook Iris Slappendel, Roxane Knetemann, Lucinda Brand, Annemiek van Vleuten en Kasia Niewiadoma rijden de ronde voor de Nedelandse UCI-vrouwenploeg. Ploegleider Koos Moerenhout denkt dat het parcours selectief zal zijn zonder een echt zware bergrit. "De beste rensters komen toch bovendrijven. Ik verwacht, dat wij daar ook nog bij zullen zijn. De ploeg is nog nooit zo sterk geweest en het voordeel is nu, dat Marianne Vos niet onze enige pion is. Pauline Ferrand Prevot en Anna van der Breggen kunnen dit werk absoluut aan. Ik heb vertrouwen in hen. We starten zonder specifieke kopvrouw. De koers zal wel uitwijzen wie onze sterkste pion is en daar gaan we dan uiteindelijk voor.  We zijn sterk in de breedte. Vorig jaar misten we eigenlijk een tweede kopvrouw. Die hadden we toen bitter nodig omdat Marianne op dat moment in de Giro tegen haar grenzen aan liep. Nu is Marianne een stuk beter in orde en hebben we ook rensters die haar rol kunnen overnemen. De grootste concurrentes? Ik denk opnieuw Mara Abbott en Elisa Longo Borghini.”

Meerdere speerpunten
Marianne Vos is blij met de toegenomen sterkte van de ploeg. “Ik ben geen absolute kopvrouw deze Giro. Het is fijn, dat we met meerdere speerpunten kunnen starten. In een etappekoers als deze is de kracht van het team van heel groot belang en voor mij is het geruststellend om te weten, dat er nog andere rensters klaar staan om toe te slaan. Wij hebben de kwaliteit in huis om op alle vlakken in deze Giro het verschil te maken. Dat geeft voor de start wel veel vertrouwen."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl