Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kampioenen kind aan huis in Energiewacht Tour

Woensdag 03 april 2013

Women -
De derde editie van de Energiewacht Tour mag zich van 3 tot en met 7 april opnieuw verheugen in een internationaal topveld met de beste vijf vrouwenploegen van de wereld op de startlijst. Daarop vallen met name de namen van Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten, nationaal tijdritkampioene Ellen van Dijk en de olympische kampioenes Dani King en Laura Trott op. 

Behalve Van Vleuten zijn ook Megan Guarnier (Verenigde Staten), Gracie Elvin (Australië), Jolien d’Hoore (België), Marion Rousse (Frankrijk) en Christine Majerus (Luxemburg) als nationaal kampioen van hun land aanwezig in de Energiewacht Tour. Daarmee bewijst de ronde ook dit jaar de absolute wielertop bij de vrouwen aan de start te hebben.

Promotie

De Energiewacht Tour heeft als doel het vrouwenwielrennen en de provincie Groningen (in al haar veelzijdigheid) te promoten. Dankzij de belangstelling van nationale (RTL 7) en regionale (RTV Noord) televisie en belangstelling van internationale kranten en op websites lijkt die aandacht ook dit jaar gegarandeerd.   In het etappeschema vallen dit jaar met name de tijdrit in Winsum – op het parcours van het NK Tijdrijden dat later in het jaar op dezelfde plek verreden wordt – en de slotetappe in de stad Groningen op. Het is voor het eerst dat de wedstrijd aankomt in de provinciehoofdstad. In de sprints wordt het uitkijken naar de sprintcapaciteiten van Kirsten Wild (die deze maand al twee Vlaamse klassiekers won), oud-wereldkampioene Giorgia Bronzini en de Australische Chloe Hosking.  In het klassement moeten Van Dijk en Van Vleuten rekening houden met de Duitse Trixi Worrack, Loes Gunnewijk en Adrie Visser. Titelverdedigster Ina-Yoko Teutenberg ontbreekt als gevolg van een hersenschudding.

Teams

De teams die dit jaar meedoen zijn: Rabobank-Liv/Giant, Orica-AIS, Hitec,  Specialized-Lululemon, Wiggle-Honda, Boels-Dolmans, Bigla, Futurumshop.nl, MCipollini, Sengers, Argos-Shimano, Lotto-Belisol, Team CTC, Duitse selectie, Belgische selectie, Zwitserse selectie en Amerikaanse selectie,  Bike4Air-NWV Groningen, Water Land en Dijken, Peoples Trust, Restore, Jan van Arckel, Ronald McDonald Huis en Parkhotel Valkenburg.

Rittenschema:

• Woensdag 3 april: Winschoten/Oldambt
• Donderdag 4 april: Pekela – Veendam
• Vrijdag 5 april: Winsum – tijdrit
• Vrijdag 5 april: Appingedam – omloop Ook 3-daagse junioren vrouwen
• Zaterdag 6 april: Uithuizen/Eemsmond Ook 3-daagse junioren vrouwen
• Zondag 7 april: Groningen-Haren-Groningen Ook 3-daagse junioren vrouwen

Kirsten Wild en Ellen van Dijk zijn twee kanshebbers in deze ronde Foto: (C) AsoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl