Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint eerste rit en leidt in Giro Rosa

Zaterdag 05 juli 2014

Women - Marianne Vos is winnares geworden van de eerste reguliere etappe in de Giro Rosa. De wereldkampioene uit de Rabo-Liv formatie toonde zich na 95,2 kilometer in San Maria a Vico de snelste van een kopgroep door Elisa Longo Borghini te verslaan.

Ook Audrey Gordon maakte aanvankelijk deel uit van deze groep. Vos onttroonde met haar ritwinst ook haar ploeggenote Annemiek van Vleuten, vrijdag proloogwinnares in deze ronde. Van Vleuten trok zelf ten aanval met Ashleigh Moolman, toen deze groep tot de orde werd geroepen, ging Gordon aan de haal. Vos en Longo Borghini sloten bij haar aan, waarna Vos met Longo Borghini naar de streep reed. 

Ferm overeind gebleven

Voor Rabo-Liv was het voor de tweede dag op rij feest. Ploegleider Koos Moerenhout koestert de verschillen met de concurrentie. “Want we zijn hier met drie speerpunten naartoe gekomen voor het klassement. Dat heeft prioriteit. Maar onderweg pakken we natuurlijk wat we pakken kunnen. Vandaag was een geweldige slijtageslag, maar de ploeg is ferm overeind gebleven. In de finale bestond het peloton nog uit 40 rensters en wij zaten er nog met zeven. Dat is een prima gemiddelde. Het was een lastige, maar ook een gevaarlijke dag, met veelal smalle wegen en een technische afdaling. Maar het resultaat is perfect.” 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl