Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kittel bezorgt Giant-Shimano eerste geel Tour

Zaterdag 05 juli 2014

Elite men - Marcel Kittel is de eerste leider in de Tour de France 2014. De Duitse sprinter uit de Nederlandse formatie Giant-Shimano spurtte in de openingsetappe naar de winst in een door een val ontsierde sprint, waarvan Mark Cavendish het grootste slachtoffer was.

Ook vorig jaar was Kittel de eerste drager van het geel. De ploegen van de sprinters lieten deze eerste kans niet voorbij gaan, een leiderstrio - waarvan Jens Voigt van Trek het langst stand hield - werd ruim voor de streep terug gehaald. Nadat OmegaPharma-QuickStep (met Niki Terpstra) de leiding nam in de slotkilometers, zagen zij hun sprinter Cavendish tegen het asfalt slaan. Daarmee spatte de droom van winnen op Britse bodem uiteen voor Cav. In de aanvankelijk uitslag kregen Bauke Mollema en Alberto Contador een lichte achterstand van tien seconden op Chris Froome toe gerekend, later werden die door de jury geschrapt. Koen de Kort was op de negentiende stek de best geklasseerde Nederlander. 

Cavendish: 'mijn fout'

Mark Cavendish - waarvan nog niet zeker is of hij zondag kan starten - trok na afloop het boetekleed aan. "Het was mijn fout en ik wil zo snel mogelijk persoonlijk mijn excuses aanbieden aan Simon Gerrans voor het feit dat hij viel. Ik zocht in de sprint een doorgang die er niet was, ik wilde hier heel graag winnen."

 

 Foto: © ASO/Bruno Bade



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl