Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Poppel (zesde) ziet Kittel in Londen winnen

Maandag 07 juli 2014

Elite men - Marcel Kittel heeft na de eerste ook de derde etappe van de Tour de France gewonnen. In Londen was de Duitse sprinter van Giant-Shimano - gepiloteerd door Koen de Kort en Tom Veelers - ongenaakbaar. Boy van Poppel eindigde als zesde.

 Bauke Mollema (Belkin) staat nog altijd zesde in dezelfde tijd als twintig anderen. Kittel bedankt zijn ploeggenoten omstandig na afloop. "Het was natuurlijk niet gemakkelijk om hier voorin te zitten, want als gevolg van de regen wilde iedereen zich van voren handhaven. Heel even dreigde ik het wiel van Koen de Kort kwijt te raken, maar Tom Veelers bracht me terug en kon me vervolgens lanceren." Ook ploegleider Marc Reef kon tevreden glimlachen na afloop. "Het was vandaag een gedenkwaardige dag, niet alleen om hoe onze renners reden maar ook als je keek naar de toeschouwersaantallen. De sprint benaderde de perfectie, al zijn er altijd dingen waar van leren kunnen. Ook op een dag als deze vinden we verbeterpunten voor de volgende keer."

Het was voor Van Poppel - die zich zelf voorin wist te houden zonder echte lead-out - de eerste top 10-notering in deze ronde. "Het was hectisch in de slotfase, ook door de regen. Er werd veel gevallen, ook door mijn ploeggenoot Andy Schleck. Maar ik zat in een perfecte positie te wachten op de sprint. Aleen op het laatst raakte ik ingesloten omdat er links renners langzij kwamen. Toen de opening kwam, kon ik nog drie a vier renners voorbij in de laatste honderd meter. Ik had nog kracht genoeg, maar in de Tour was dit geen slecht resultaat."

Belkin tevreden

Bij Belkin - waar men met Bauke Mollema een goed klassement wil rijden - overheerste tevredenheid na drie dagen in het Verenigd Koningrijk. Vandaag werd zonder noemenswaardige problemen afgesloten. "De laatste 25 kilometer waren wat riskant vanwege de regen, maar we hadden ons goed voorbereid en kenden het parcours. De mannen weten wat ze moeten doen in dit soort situaties en hielden Bauke goed van voren. Complimenten daarvoor" riep ploegleider Merijn Zeeman na afloop.  “In Engeland was overleven het voornaamste doel. Dat is goed gelukt. Iedereen is in orde en ik denk dat we de afgelopen drie dagen pure reclame voor de wielersport hebben gezien. Morgen in Frankrijk verwacht ik een etappe vergelijkbaar met die van vandaag. Normaal gesproken krijgen we in Lille dus weer een massasprint.” 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl