Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema en Froome vallen in Tour

Dinsdag 08 juli 2014

Elite men - Bauke Mollema en Chris Froome waren in de beginfase van de vierde etappe van de Tour de France betrokken bij een valpartij. De kopmannen van Team Belkin en Sky konden hun weg wel vervolgen.

Froome ging als eerste rechts van de weg en als gevolg van de de schrikreactie in het peloton viel ook Mollema. Hij werd door Steven Kruijswijk terug gebracht naar het peloton. Froome liet zich bij de auto van de arts behandelen aan zijn schaafwond aan de linkerheup. Ploegleider Merijn Zeeman liet de NOS weten dat Mollema ongehavend uit de strijd lijkt te zijn gekomen. "Dat kan vanmiddag anders zijn, maar op dit moment lijkt het ok."

'Niet echt last'

Dat werd na afloop van de rit bevestigd door de renner zelf. “Ik heb niet echt last, alleen een paar kleine schaafwondjes. Ik kan wel wat hebben. Ik passeerde een andere valpartij en tien meter later, ik was alweer aan het versnellen, ging iemand voor mij ook nog eens neer. Ik zat strak in zijn wiel en kon er niet meer omheen.” Mollema kent het belang van de vijfde etappe van morgen. “Het wordt een heel belangrijke, maar ook gevaarlijke dag”, denkt hij. “Zeker met de regen die voorspeld wordt. Het jaagt me echter geen schrik aan. Ook als het droog was geweest, had het een belangrijke dag geworden. We hebben een heel goede ploeg voor een etappe als die van morgen. We hebben de boel eerder dit jaar verkend en kennen de belangrijke punten.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl