Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra en co met aangepast shirt morgen

Dinsdag 08 juli 2014

Elite men - Niki Terpstra en zijn ploeggenoten van OmegaPharma-QuickStep rijden in de vijfde rit van de Tour de France met een aangepast shirt. Op de mouwen van de renners prijkt dan de klaproos als symbool van de eerste wereldoorlog. Die startte honderd jaar geleden.

De rit start vanuit het Belgische Ieper, in deze regio liggen veel slachtoffers uit de eerste wereldoorlog begraven. “Vooral in België wordt deze rit geassocieerd met het feit dat er precies 100 jaar geleden tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914 – 1918) veel gestreden werd in deze regio. Deze tragische gebeurtenis speelt voor veel mensen in West-Vlaanderen nog een belangrijke rol in hun dagelijkse leven. Daarom willen we ons respect betuigen voor de soldaten die omgekomen zijn in de strijd, ongeacht welke nationaliteit”, aldus OPQS-manager Patrick Lefevere. “Onze ploeg heeft 100 jaar later een internationaal karakter met coureurs uit 13 verschillende landen. Sport is altijd een instrument geweest om eenheid te creëren. We hopen dat we met dit kleine gebaar kunnen bijdragen aan de herinnering van een van de ergste menselijke tragedies die diepe littekens heeft nagelaten in ons hele land.”

Op de zijkant van het shirt vervangt de hashtag #wedonotforget de vermelding van de Twitter accounts van de renners. Deze hashtag wordt door OPQS consequent gebruikt in de social media campagne die geactiveerd wordt tijdens deze rit



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl