Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos steviger in roze na tweede ritzege Giro Rosa

Dinsdag 08 juli 2014

Women - Marianne Vos heeft de vierde etappe van de Giro Rosa gewonnen en bezorgde daarmee haar team de vierde ritzege in vijf dagen. De wereldkampioene van Rabo-Liv won zelf eerder al de eerste reguliere etappe op zaterdag en verstevigt haar leidende positie in het klassement.

Achter Shelley Olds (tweede) werd Lucinda Brand derde in deze rit. Ook zij rijdt bij Rabo-Liv, dat met Annemiek van Vleuten ook al twee ritten won.  Brand leek op weg naar de solo. Vos zat daarachter in dubio. "Ik hoopte, dat Lucinda stand zou houden, maar toen het precair dreigde te worden, heb ik toch nog hard aangezet. We kwamen alle drie min of meer gelijktijdig over de meet. Het was eerst niet duidelijk wie had gewonnen. Gelukkig was ik het, hoewel ik het Lucinda van harte had gegund.” Ze vond de etappe ideaal voor haar ploeg. “We konden redelijk energie sparen. Het liep prima voor ons met de aanval van die Russin, die totaal ongevaarlijk was voor het klassement. In de finale was nog een colletje van derde categorie. Daar hebben we alert gereden, maar het bleek toch niet zwaar genoeg om schiftingen te maken. In de hectische finale hebben we het als team heel goed gedaan.”

 'Nog niet begonnen'

Vos wil nog geen voorschot op de eindwinst nemen. “De verschillen zijn inderdaad al vrij groot, maar we moeten wel bedenken, dat de Giro voor het klassement nog niet is begonnen. Mara Abbott stond er vorig jaar voor de bergetappes ook nog niet florissant voor. Ik zie haar nog steeds als een concurrente. Het gaat stukken beter dan vorig jaar en ik voel mijzelf ook veel beter, maar we zijn er nog lang niet. Het klinkt als een cliché, maar het is wel waar. De posities nu zijn geruststellend, maar we moeten ons nog zeker niet rijk rekenen.”

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl