Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tom Dumoulin vierde in Tour de France

Zaterdag 12 juli 2014

Elite men - Tom Dumoulin is in de zevende rit van de Tour de France vierde geworden. De renner van Giant-Shimano zag Matteo Trentin de ritzege boeken. De renner van OmegaPharma-QuickStep bleef in de sprint van een uitgedund peloton Peter Sagan voor.

In deze groep bevond zich ook Bauke Mollema. Dumoulin is nu dertiende in de rangschikking, Mollema veertiende. Minder goed nieuws voor de kopman van Belkin is dat hij met Stef Clement een helper kwijt raakte. De Brabander kwam ten val. “Het was opnieuw een vrij hectische finale”, aldus Bauke . “Er was wederom kans op waaiers en daardoor werd het vroeg nerveus. Omdat iedereen op kop wilde zitten waren er veel valpartijen. Op vijftien kilometer vielen ze, maar ik kon er net omheen. De twee klimmetjes op het eind waren op zichzelf niet zo lastig en omdat ik goed van voren begon, kon ik krachten sparen. Op de laatste klim voelde ik me niet super, maar desalniettemin kwam ik er goed overheen. Ik was niet van plan om mee te gaan sprinten voor de overwinning, met mannen als Sagan is dat te lastig voor mij. Daar hadden we Sep Vanmarcke voor.” 

Tom Dumoulin verrast

Tom Dumoulin was verrast dat hij zich zo kort in de uitslag zou kunnen rijden. "De etappe was veel lastiger dan gedacht was en er werden renners gelost. Ik kon mijn karretje aanhaken en mee sprinten voor een top resultaat. Als niet-sprinter ben ik tevreden met een vierde plaats. Ik zocht een moment om aan te vallen, maar die kwam niet echt. Toen ben ik in het wiel van Trentin naar deze klassering gefietst."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl