Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Clement: ‘Gezonde spanning voor de Giro’

Donderdag 04 april 2013

Elite men - Een select groepje Blanco-coureurs bereidt zich momenteel met een hoogtestage in Tenerife voor op de Giro d’Italia. Eén van hen is Stef Clement. De 30-jarige coureur kijkt uit naar de Italiaanse wielerronde. ‘In de Giro moet het gebeuren.’

“De verwachtingen zijn hooggespannen”, zegt Clement over de Giro d’Italia. “We gaan er naartoe met een sterke ploeg, die gebouwd is om Robert Gesink. Bergop kan Robert veel steun verwachten van mannen als Kelderman, Kruijswijk en Garate. We hopen op een goed klassement, dat betekent een plek bij de eerste tien. Een behoorlijke uitdaging, die zorgt voor gezonde spanning.”

Trainingskamp
De komende weken verblijft Clement met het grootste gedeelte van de Giro-selectie op Tenerife. “Daar kunnen we veel duurtraining doen, veel hoogtemeters maken, maar het is ook het moment om materiaal te testen en om strategieën te bespreken. Met welke tactiek gaan we de Giro in? Dat soort zaken. Die plannen kan ik nu nog niet uit de doeken doen natuurlijk.”

Manusje van alles
Over zijn eigen rol wil Clement wel wat kwijt. “Ik zou mezelf geen wegkapitein noemen, eerder een ‘manusje van alles’. Ik moet er zijn voor de kopmannen, ze moeten blind op me kunnen vertrouwen. Maar er zullen ook momenten komen dat ik mijn kans mag grijpen, of dat ik moet aanvallen om een opening te creëren voor de kopmannen. Een mooie, maar ook verantwoordelijke taak.”

Romandië
Na het trainingskamp op Tenerife, rijdt de Giro-groep eerst nog de Ronde van Romandië, voordat er naar Italië wordt afgereisd. “Ik weet niet of je daar al echt wat van ons mag verwachten. Wij zien die wedstrijd vooral als laatste test. Want de Giro is de wedstrijd waar het moet gebeuren.” Succes in de Italiaanse wielerronde is nu extra van belang, omdat Blanco voor 2014 nog steeds geen sponsor heeft. “Een mooi resultaat in Italië helpt zeker bij het vinden van een sponsor. Maar daar kunnen wij ons nu niet mee bezig houden. Dat leidt alleen maar af. Wij moeten ons gewoon concentreren op het wielrennen en zorgen dat we in topconditie aan de start verschijnen.”

Foto (c): Sirotti

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl