Wild wint ook tweede rit in Energiewacht Tour

Donderdag 04 april 2013

Women - Kirsten Wild heeft na de eerste ook de tweede etappe gewonnen van de Energiewacht Tour. In Veendam was de renster van Argos-Shimano de snelste van een kopgroep van dertien. Zij kreeg Chloe Hosking (tweede) en Adrie Visser (derde) mee op het dagpodium en verstevigde daarmee haar leidende positie in het algemeen klassement.

Ook vandaag wist een kopgroep weg te rijden, dat gebeurde al in de drie aanlooplussen rond startplaats Oude Pekela. Belangrijkste afwezige was Annemiek van Vleuten, die door materiaalpech op achterstand was gekomen en vervolgens bij terugkeer zag dat de vogels waren gevlogen. Voorin bleef de samenwerking lange tijd goed, maar in de laatste twee plaatselijke omlopen regende het demarrages. Wild wist die allemaal te pareren, ook een laatste uitval van Lisa Brennauer (Specialized-Lululemon) werd op het nippertje verijdeld. En dus houdt de Zwolse de gele leiderstrui om de schouders.

Niet ideaal
Opnieuw zat Wild helemaal alleen mee van voren, geen enkele ploeggenote van Argos-Shimano had de sprong naar de kopgroep weten te maken. "Niet ideaal natuurlijk, want zo kun je als team niet echt meerdere troeven uitspelen. Maar ik ben gewoon blijven reageren zolang ik kon. Op het laatst ging het bijna mis met Brennauer, maar ook die demarrage kon ik nog net beantwoorden. Het was een lange sprint naar Brennauer toe en vervolgens doorsprinten voor de dagzege. Maar ook dat is weer gelukt."

Genoeg te halen
Wild gelooft nog altijd niet in de eindzege. "Ellen van Dijk was ook nu heel sterk en die gaat in de tijdrit in Winsum vrijdagmorgen minimaal een minuut op mij winnen. Ook iemand als Anna van der Breggen ga ik waarschijnlijk niet voorblijven in het klassement. Ik zal de trui echt wel met volle inzet verdedigen, maar het lijkt me stug dat ik hier als eindwinnares gehuldigd kan worden zondag. Maar ook zonder die eindwinst valt er genoeg te halen, dat blijkt alvast met die twee etappezeges."

Foto (c): Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl