Van Dijk verpulvert concurrentie Energiewacht Tour

Vrijdag 05 april 2013

Women - Ellen van Dijk heeft de leiding genomen in de Energiewacht Tour. In de derde etappe - een tijdrit over 21 kilometer rond Winsum - won de Nederlands kampioene tijdrijden overtuigend in een tijd van 28.12. Alleen haar ploeggenote Lisa Brennauer eindigde binnen de minuut, Loes Gunnewijk werd vierde op 1.03.

Van Dijk was als grote favoriete gestart in deze rit tegen de klok. "Ik voelde me aan mijn stand verplicht om te winnen, maar het liep onderweg ook heel goed. Vanuit de ploegleiderswagen hebben ze me niet hoeven opjutten. En dat is meestal een goed teken."

Goede slag
In het klassement weet de renster uit Amsterdam Brennauer op 1.07 en Gunnewijk op 1.18. Voormalig leidster Kirsten Wild verloor 1.54 en is nu vijfde in de rangschikking. Adrie Visser is achtste, Iris Slappendel negende. Van Dijk: "Ik heb hier een goede slag geslagen, maar ook als team staan we er heel goed voor. Het volgende doel is natuurlijk het eindklassement te winnen. Zonder materiaalpech of valpartijen heb ik goede hoop." Later vandaag volgt nog een etappe met start en finish in Appingedam. De Energiewacht Tour duurt tot en met zondag.

Foto (c): Sportfoto

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl