Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema tweede in Clasica San Sebastian

Zaterdag 02 augustus 2014

Elite men - Bauke Mollema is tweede geworden in de Clasica San Sebastian. De renner van Team Belkin won de sprint van een groep achtervolgers achter winnaar Alejandro Valverde, die in de slotklim- en afdaling alleen vooruit wist te komen.

Joquin Rodriquez eindigde als derde. Mollema's ploeggenoot Laurens ten Dam maakte deel uit van een kopgroep vandaag, maar die werd ruim voor de streep terug gehaald. Joaquin Rodriquez en Alejandro Valverde kwamen als eerste boven op de slotklim, waarna Valverde alleen over bleef in de afzink, waarin Adam Yates ten val kwam. Mollema probeerde samen met Rodriquez en Nieve de kloof nog te dichten, maar Valverde bleef buiten schot in deze Spaanse WorldTour-klassieker. 

Goed samen gewerkt

"We hebben goed samengewerkt", zei Mollema, “maar Valverde was gewoon te sterk. In het tweede deel van de afdaling wist Valverde 50 meter uit te lopen op Yates die even later ten val kwam. Dat was voldoende voor Valverde. In de laatste kilometer had ik alleen nog maar die tweede plaats in mijn hoofd.”  Mollema's volgende echte koers is de Eneco Tour.

Foto: © Team Belkin

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl