Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bauke Mollema twee seizoenen bij Trek

Dinsdag 05 augustus 2014

Elite men - Bauke Mollema rijdt de komende twee seizoenen bij Trek. Daarmee verlaat de in Friesland wonende Groninger voor het eerst de vertrouwde stal. Na een jaar in het opleidingsteam van Rabobank tekende hij in 2008 bij deze toonaangevende Nederlandse formatie.

De jaren daarna droeg hij het shirt van opvolgers Blanco en Belkin. Hoewel Belkin een nieuwe hoofdsponsor gevonden lijkt te hebben in Lotto, verlaat Mollema toch de ploeg. Eerder vertrok Lars Boom naar Astana. Bij het Trek Factory Racing Team rijden ook de broers Danny en Boy van Poppel. “Ik ben heel blij voor de kans die Trek Factory Racing me biedt. Deze ploeg heeft een uitstekende reputatie in het peloton en ik heb een paar hele goeie gesprekken gehad met Luca Guercilena, de manager van de ploeg. Ik voel heel veel vertrouwen vanwege de ploeg. De structuur van de ploeg is heel solide en er is een duidelijke visie op de toekomst. Ook de fietsen waarmee een ploeg rijdt zijn heel belangrijk voor mij en uiteraard ligt de lat heel hoog in een ploeg waar de eigenaar ook de fietsen levert" zegt de renner over zijn overstap.

'Geloven in Bauke'

Luca Guercilena is als manager van het Trek Factory Racing Team blij met de komst van de noorderling. "Bauke heeft een evenwichtige ontwikeling laten zien als klassementsrenner in etappekoersen, zowel in korte rittenkoersen als de Ronde van Zwitserland als de grote ronden. Maar hij heeft ook grote mogelijkheden als troef in de heuvelklassiekers, zoals hij liet zien met zijn tweede plek in de Clasica San Sebastian. We geloven in hem en willen zijn kwaliteiten verder ontwikkelen."  

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl