Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bos boekt ritzege in Ronde van Polen

Dinsdag 05 augustus 2014

Elite men - Theo Bos heeft de derde etappe van de Ronde van Polen op zijn naam gebracht. Een dag na de openlijke kritiek van zijn ploegleider Michiel Elijzen dat hij niet goed genoeg was momenteel, bleek de sprinter uit het Gelderse Hierden de snelste van het pak.

Luka Mezgec van Giant-Shimano was tweede, Michael Matthews derde. Michiel Elijzen erkende dat Bos hem positief verrast had. "Ik vond Theo de eerste dagen eerlijk gezegd niet zo sterk en daarom had ik besloten dat we vandaag voor Barry Markus zouden rijden. Ik wist dat Theo gemotiveerd zou zijn en dat hij een goede dag zou hebben, want zonder druk presteert hij meestal net even beter. Dat hij daadwerkelijk wint, is behoorlijk stoer. Barry Markus, Paul Martens en Theo raakten elkaar in de hectiek en Theo maakte een goede beslissing door voor zijn eigen kansen te gaan.”

 Bos; 'Mooie revanche'

Bos legde uit hoe de sprint verliep. “Ik moest even vechten voor het juiste wiel, aangezien het flink bochtig was. Toen ik van voren zat, was ik in het voordeel, omdat de anderen natuurlijk moeilijk konden opschuiven. Ik kon me goed handhaven en zat in een redelijke positie. Ik kon Mezgec uiteindelijk nipt passeren. Dit is een mooie revanche voor de Handzame Classic toen hij me net te snel af was. Ik ben super blij. Dit is een heerlijke overwinning. Ik heb er hard voor gewerkt. In Wallonië liep het niet, maar gisteravond voelde ik al dat ik goed ging zijn en meestal klopt dat dan ook wel. Ik zei het vanmorgen nog tegen de jongens en tijdens de wedstrijd viel alles op zijn plek. Ik had ook graag voor Barry de sprint aangetrokken, want hij heeft dit seizoen ook veel voor mij gedaan, maar het liep nu even anders.”

Foto: © Team Belkin

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl