Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Poels zesde, Gesink achtste in Ronde van Polen

Vrijdag 08 augustus 2014

Elite men - Twee Nederlanders eindigden in de top 10 van de tweede bergrit in de Ronde van Polen. Wout Poels kwam als zesde over de meet, Robert Gesink werd achtste. Rafael Majka greep voor eigen publiek zijn tweede ritzege op rij.

Majka reed op de laatste klim weg uit een selecte groep met Gesink en Poels. Pieter Weening moest wat extra tijd toe geven. Gesink is nu zesde in het klassement van de Poolse WorldTour-wedstrijd op veertig seconden van leider Majka. Morgen wacht de renners ter afsluiting nog een individuele tijdrit van ruim twintig kilometer. Poels - nu twaalfde - hoopt de ronde in de top 10 af te sluiten. "Ik voelde me vandaag zelfs op de steilste stukken goed. Ik dacht ook even aan de ritzege, maar Majka viel aan en was te sterk. Die twaalfde plek is te wijten aan mijn val in de eerste rit, toen ik 26 seconden verloor. Ik hoop - net als in de Giro - een sterke tijdrit te rijden en door te stoten richting de top 10. Ik heb na de Tour de Wallonie speciaal op dit onderdeel getraind en ik hoop dat dit zich uitbetalen zal." 

Gesink top 5

Bij Belkin hoopt ploegleider Michiel Elijzen dat Gesink nog een plek stijgen kan in de tijdrit. "Majka lijkt de wedstrijd te gaan winnen, maar wij hopen dat Robert een goede tijdrit rijdt en nog in de top vijf kan eindigen in de koers. Robert heeft een goede wedstrijd achter de rug. Misschien mist hij nog een beetje een punch omdat hij nog niet veel gekoerst heeft maar hij is relaxt en tevreden. De Ronde van Spanje is zijn volgende wedstrijd."

Foto: © QSI/Tim de Waele 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl