Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Zandbeek primus in Koga Slag om Norg

Zondag 10 augustus 2014

Elite men - Ronan van Zandbeek heeft de Slag om Norg gewonnen. De renner van Cycling Team De Rijke reed in de slotfase weg met Rens te Stroet van Team Piels, maar zag zijn medevluchter vallen in de laatste bocht. Van Zandbeeks ploeggenoot Coen Vermeltfoort won de sprint om de tweede plek.

Twan Brusselman (Piels) ging als derde mee op het podium en maakte na het vallen van Te Stroet nog iets goed van de verloren koers. Voor Van Zandbeek lag de weg naar de winst open. "Vallen en lekke banden horen nu eenmaal ook bij de koers, net als de risico's die je neemt. Het maakte het er voor mij wel gemakkelijker op, want op voorhand waande ik me niet zeker."  

Verrijking

Van Zandbeek zat samen met Coen Vermeltfoort mee in een kopgroep van vijf, waar ook het Piels-duo Twan Brusselman-Rens te Stroet en Rick Ottema (Stormvogels) deel van uitmaakten. Van Zandbeek was enthousiast over de koers. "Ik vind dit echt een verrijking voor de kalender, deze wedstrijd moeten ze houden en misschien nog wel verder uitbouwen. Ik had eigenlijk een andere koers op mijn programma staan, maar wilde hier graag rijden. De zandstroken maken hier echt een afvalrace van, waarin de sterksten boven kwamen drijven. Ik was erop gebrand om hier goed te presteren en was ook gewoon goed. Mooi dat ik het namens de ploeg kon afronden. Zeker in een koers die ook veel media-aandacht weet te genereren."

Goede kans

Ploegleider Han Vaanhold van Piels baalde vanzelfsprekend na afloop. "Je weet niet of je met Rens gewonnen had, maar we hadden zeker een goede kans. Het enige wat je hem kunt verwijten is dat hij enorm met zijn krachten heeft gesmeten, dat maakt het extra zuur dat hij uiteindelijk zo naast de winst greep." 

Slag om Norg:

1. Ronan van Zandbeek (De Rijke), 2. Coen Vermeltfoort (De Rijke), 3. Twan Brusselman (Team Piels), 4. Patrick van der Duin (BabyDump), 5. Rick Ottema (Stormvogels), 6. Wouter Sybrandy, 7. Rens te Stroet (Team Piels), 8. Tim Ariesen (Team Piels), 9. Luuc Bugter (Croford Cycling Team), 10. Gert-Jan Bosman (Parkhotel Valkenburg)

Foto's : © Rudie Ottens



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl