Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin ziet uitval in finale mislukken in Eneco Tour

Maandag 11 augustus 2014

Elite men - Tom Dumoulin probeerde in de openingsrit van de Eneco Tour de sprinters te verschalken met een uitval in de slotkilometer, maar werd in de laatste honderd meter voor de streep in Terneuzen gegrepen. Andrea Guardini (Astana) won de rit.

Dumoulin kwam als zevende over de streep. Boy van Poppel (Trek) deed het met een vijfde plaats nog net iets beter. Zijn broer Danny van Poppel kwam door een val in de slotkilometers niet aan sprinten toe, nadat zijn ploeggenoot Fabian Cancellara kilometers lang voor hem op kop gereden had, viel hij bij een rotonde in het gras. In het algemeen klassement is Boom op de vijfde plaats de beste Nederlander, de renner van Belkin veroverde onderweg drie seconden en staat nu op zeven seconden van leider Guardini.

Reactie winnaar

Guardini zei na afloop. "Ik ben gisteren uit Denemarken gekomen, waar ik twee keer heb gewonnen. Ik heb nu in vijf dagen meer gewonnen dan in een jaar. Zeker ook omdat ik na de Ronde van Belgie met gezondheidsklachten kampte en ik een tijd niet gekoers had. Ik probeer nog meer te winnen. Ik hoop dat ik heb kunnen laten zien dat ik klaar ben voor de Vuelta.Tom Dumoulin reed hard weg. Maar ik wist dat er veel tegenwind was de laatste honderden meters. Op 500 meter werd ik perfect gegangmaakt door onder andere Borut Bozic. Op 200 meter ging ik."

Reactie Tom Dumoulin

Dumoulin zei achteraf gewoon zijn kans te hebben gepakt. "In de laatste tien kilometer zag ik dat het chaos was en waren er veel vermoeide gezichten te bespeuren. Toen besloot ik mijn kans te wagen met een ultieme uitval. De kans deed zich voor, maar helaas bracht het me niet de zege. Toen ik alleen weg was, heb ik mezelf nooit rijk gerekend. Ik wist dat het nipt zou worden, maar je blijft gaan en hopen dat het lukt. Mijn voorbereiding op deze koers was een mix van rusten, duurtrainingen en criteriums rijden."

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl