Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roompot Orange Cycling Team wordt puur Nederlands

Woensdag 13 augustus 2014

Elite men - Het nieuwe Roompot Orange Cycling Team rijdt volgend jaar de Eneco Tour. De organisatie van deze  WorldTour-wedstrijd liet dat weten bij de lancering van de ploeg. De formatie van Michael Zijlaard gaat als pro continental team de weg op.

Daarom is men afhankelijk van wildcards. Ook de Belgische pro conintinentale teams kunnen jaarlijks op een wildcard rekenen. Het Roompot Orange Cycling Team wordt een volledig Nederlands team met alleen maar Nederlandse renners en Nederlandse sponsors. Het shirt wat op de persconferentie getoond werd, is een concept. "Maar het zou best wel eens oranje kunnen worden" liet Michael Zijlaard doorschemeren. Die had veel zin in het nieuwe avontuur. "We zijn een bont gezelschap, maar hebben met heel veel plezier aan dit project gewerkt en hebben veel vertrouwen in de toekomst. De begroting bedraagt vooralsnog drie miljoen euro, de ploeg trekt maximaal twintig renners aan.

'Waar voor geld'

Zijlaard ziet een gat in de markt voor zijn ploeg: "Wij zijn perfect voor het tussensegment: als je 2 ton in een ploeg wilt steken, heb je niet heel veel te zoeken bij een ProTour-ploeg. En als je naar de amateurs gaat, dan ben je weer niet heel zichtbaar. Dit is perfect, want je krijgt bij ons veel waar voor je geld als sponsor en je bent nog een zichtbaar ook. We hebben nog geen renners gecontracteerd, maar je kan zo een lijstje maken natuurlijk van wie we op het oog hebben. Het hangt ook een beetje af van Belkin. Welke renners komen nog vrij? We willen heel rustig opbouwen, zelfs als we nu een miljoen extra als budget krijgen, zouden we nog geen gekke dingen gaan doen."

Goede match voor Roompot

Volgens Laura Ligthart, Sales Director van Roompot Vakanties passen het bedrijf en Orange Cycling erg goed bij elkaar. "Wij zijn de enige grote speler in de markt van vakantieparken die helemaal in Nederlandse handen is, en daar zijn we best trots op. Als we dan jong Nederlands wielertalent de kans kunnen geven om uit de startblokken te schieten, vinden we dat geweldig.  In de samenwerking
Roompot/Orange Cycling Team zien we een ideale kans om die boodschap nog beter bij onze gasten te brengen: fietsen en bewegen is leuk en gezond."

“Op dit moment zijn we in gesprek met meerdere renners. Het Roompot/Orange Cycling Team richt zich daarbij vooral op talenten en wil deze renners de kans geven zich op een verantwoorde manier verder te ontwikkelen" voegde Michael Boogerd toe.

foto (c) Sportfoto - Joris Knapen

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl