Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tom Dumoulin wint tijdrit in Eneco Tour, Boom leidt

Woensdag 13 augustus 2014

Elite men - Tom Dumoulin heeft de derde etappe van de Eneco Tour gewonnen. De Nederlands kampioen tegen de klok bleef in een 9,6 kilometer lange tijdrit rond Breda voormalig wereldkampioen Fabian Cancellara twee seconden voor.

Het was voor de Limburger van Giant-Shimano de derde tijdritzege van het seizoen. Behalve de tijdrittitel in Zaltbommel won hij ook de rit tegen de klok in het Criterium International. Boom werd negende op negentien tellen van de ritwinnaar en hield daarmee vier tellen over op Dumoulin. Omdat Zdenek Stybar meer verloor dan de seconde die hij verdedigen moest op Boom, is de Brabander van Belkin de nieuwe leider.

'Gefocust op de tijdrit'

Tom Dumoulin baalde van de inspanning die hij gisteren had moeten leveren na een lekke band op een genadeloos peloton dat voortsnelde en hem achter dreigde te laten. "Ik heb me een half uur lang het snot voor de ogen moeten fietsen om de schade te beperken. Natuurlijk baalde ik daar van. Maar ik probeer dat soort gedachten altijd uit te sluiten tijdens een tijdrit. Dan focus ik me, richt me op de bochten, op mijn houding. Ik ben super blij met deze zege. Ik was dit jaar vaak dicht bij de winst, maar dan zat Tony Martin me dwars, nu heb ik kunnen winnen en dat is geweldig. Dat ik mijn eerste WorldTour-zege win, één die international telt, is voor mij nog belangrijker dan het klassement. Ik was gespannen. Het was maar goed dat ik geen beeld had, ik ben gewoon gaan uitfietsen."

Boom: 'Het wordt een hel'

Lars Boom was blij met de leiderstrui, maar besefte ook heel goed dat de strijd nog lang niet gestreden is. "Ik had natuurlijk graag die trui willen pakken in Vlijmen, maar dat lukte niet en het is mooi dat ik hem nu wel heb. Maar komend weekeinde wordt natuurlijk een hel, met eerst een etappe over de Vlaamse heuvels, dan een soort Luik-Bastenaken-Luik en dan nog Limburg. Dat wordt echt heel zwaar."

foto (c) Sportfoto.nl - Joris Knapen

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl