Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stybar valt uit Eneco Tour, Boom ontsnapt

Donderdag 14 augustus 2014

Elite men - Zdenek Stybar heeft de Eneco Tour moeten verlaten. De winnaar van de vorige editie kwam in de laatste honderden meters in de etappe naar Ardooie ten val en werd per ambulance afgevoerd. Hij liet de ploegleiding zelf weten niet meer verder te kunnen.

Nacer Bouhanni won de rit. Stybar stond vijfde op twaalf seconden van leider Lars Boom. Hij wist onderweg enkele seconden bonificatie mee te pikken en was gebrand op een nieuwe gooi naar de eindzege. In de sprint - waar Reinardt Janse van Rensbrug als eerste tegen de grond sloeg - raakte Stybar de hekken en sloeg over de kop. Hij werd met een nekbrace om naar het ziekenhuis gebracht.

Boom met schrik vrij

We zijn de finale vrij gemakkelijk doorgekomen”, aldus Lars Boom. “De jongens reden in de finale goed op kop om de enige overgebleven vluchter terug te halen. Dat vormde geen probleem voor ons. In de laatste ronde werd het nog wel stressvol, omdat we met een heel peloton voor de overwinning gingen sprinten.” De val van Stybar voltrok zich pal achter Boom. “Ik heb er echter niets van gezien, behalve net een paar flitsen op televisie. Het is nooit prettig om iemand zo hard te zien vallen. Het is altijd vechten en knokken hier en de renners maken het natuurlijk zelf gevaarlijk, maar ik vind de finish in Ardooie niet heel mooi om eerlijk te zijn.”

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl