Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint ook MTB Trophy van Norg

Zondag 07 april 2013

Women - Marianne Vos heeft na de MTB-wedstrijd van Nieuwkuijk afgelopen maandag ook de MTB Trophy van Norg op haar naam gebracht. De renster van Rabobank-Liv/Giant duldde 3,5 ronde lang Annefleur Kalvenhaar in haar gezelschap maar stoomde toen door naar een comfortabele voorsprong.

"Het blijft lekker gaan op de mountainbike", constateerde de olympisch kampioene op de weg monter na afloop. "Al kun je dit soort Nederlandse parcoursen niet helemaal vergelijken met wat je in het buitenland soms voorgeschoteld krijgt. Dit leek wel op een veldritparcours en daar heb ik natuurlijk veel ervaring mee. Wat dat betreft zegt mijn overwinning in Cyprus mij meer. Al blijf ik erbij dat ik nog altijd niet precies weet hoe ik er internationaal voor sta. Dit soort wedstrijden zijn lekker voor het ritme op de mountainbike en om wat dingen uit te proberen. En als ik start, wil ik graag winnen."

Kalvenhaar sterk

Het in groten getale opgekomen publiek zag in de bossen van Norg lang twee rensters op een Giant vooruit rijden. Vos was aangenaam verrast door de prestatie van Kalvenhaar. "Vandaag was het voor het publiek minder saai dan van de week in Nieuwkuijk, want Annefleur kon lang mee. Ik merkte dat zij zich echt had vastgebeten in mijn wiel, met een versnelling op een heuvel kon ik haar toch kwijt spelen en wist ik dat de zege binnen was."

Moorlag wint
Bij de mannen was er winst voor Henk-Jaap Moorlag van het Giant Team. De Belgen Bart de Vocht (tweede) en Jonas de Backer (derde) gingen mee op het podium. Bij de junioren won Milan Vader.

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl