Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cancellara klopt Vanmarcke in Roubaix, Terpstra derde

Zondag 07 april 2013

Elite men - Fabian Cancellara heeft na de Ronde van Vlaanderen ook Parijs-Roubaix gewonnen. De Zwitser klopte Sep Vanmarcke (Blanco) op de beroemde wielerbaan in de sprint. Niki Terpstra was de snelste van de achtervolgende groep en werd knap derde.

Cancellara werd van alle kanten aangevallen, maar hield het hoofd koel. Op het Carrefour de L'Arbre reed hij naar de kop van de wedstrijd toe. Met Sep Vanmarcke, Stijn Vandenbergh en Zdenek Stybar leek hij om de overwinning te gaan strijden, maar de twee mannen van Omega Pharma-QuickStep raakten door botsingen met het publiek weer achterop. Het draaide uit op een sprint tussen Vanmarcke en Cancellara, die werd beslist in het voordeel van de Zwitser.

Nederlanders
De Nederlanders kunnen terugkijken op een geslaagde editie van Parijs-Roubaix. Ramon Sinkeldam opende op Mons-en-Pevel, daarna zat Sebastian Langeveld in een kopgroep van vier. Lars Boom en Niki Terpstra behoorden in de finale ook steeds tot de eerste of tweede groep, maar werden teruggeworpen door lekke banden. Terpstra kwam uiteindelijk goed terug en won de sprint om de derde plaats. Langeveld werd zevende.

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl