Van Dijk eindwinnares van Energiewacht Tour

Zondag 07 april 2013

Women - Ellen van Dijk is in Groningen eindwinnares geworden van de Energiewacht Tour. De renster van Specialized-Lululemon zag in de slotetappe rond de provinciehoofdstad haar leiderstrui niet meer in gevaar komen. De Italiaanse Valentinia Carretta (MCipollini) won de slotrit.

Carretta reed in de slotetappe weg uit een kopgroep van acht, met daarbij ook de Nederlandse rensters Amy Pieters en Sanne van Paassen. Een tegenaanval van de Koreaanse Gu Sung (tweede) en Romy Kasper (derde) kwam te laat. Ellen van Dijk bolde in het peloton over de streep, daarmee de eindzege in de ronde veilig stellend. "Het scenario was ideaal voor ons vandaag. Een groep met ongevaarlijke rensters reed halverwege de koers weg en we hoefden als team alleen maar te controleren. En ik hoefde alleen Loes Gunnewijk en Kirsten Wild maar in de gaten te houden, de andere concurrenten hadden al te veel achterstand. Ik ben heel blij met deze zege, dit is toch een bekroning op mijn voorjaar, nadat ik al drie keer op het podium van een WB-manche mocht plaats nemen. Ik wist dat deze ronde op mijn lijf geschreven was met zware, vlakke etappes en een tijdrit. Ik heb ervoor moeten werken, maar kon gelukkig de zege veilig stellen."

In de picture

De dagwinnares behaalde haar grootste overwinning op de weg tot nog toe. "Ik wilde ons team toch nog even in de picture rijden in de laatste etappe. Daarom sprong ik mee toen een groep weg reed. Ik ben geen sprintster, dus moet ik het van de aanval hebben. In de kopgroep was de samenwerking niet goed en daarom besloot ik alles op een laatste uitval te zetten. Gelukkig werden ze het weer niet eens achter me en kon ik weg blijven. Dit is een belangrijke zege voor me."

Foto: (C) Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl