Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink en Kelderman kopmannen Belkin in Vuelta

Maandag 18 augustus 2014

Elite men - Belkin begint de Vuelta a España zaterdag met een selectie die drie mannen met klassementsambities herbergt. Kopmannen zijn Wilco Kelderman en Robert Gesink, Laurens ten Dam krijgt de rol van joker.

 “We reizen met Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam naar Spanje en het is dus duidelijk dat we voor een goed klassement gaan”, zegt ploegleider Nico Verhoeven. “Wilco heeft in Utah op hoogte getraind en laten zien goed in orde te zijn. Robert heeft ook in de Verenigde Staten getraind en heeft goede dingen laten zien in de Ronde van Polen. Zij zijn de eerste twee kopmannen.

Joker Ten Dam

Laurens ten Dam krijgt de rol van joker binnen de ploeg. “Laurens heeft een goede Tour gereden. We zullen hem in de Vuelta, net als Steven Kruijswijk in de Tour, niet onnodig op kop laten rijden en vroegtijdig opofferen. Ik zou geen positie willen plakken op onze ambities, we streven in dit sterke deelnemersveld het maximaal haalbare na.”

Hofland maakt debuut

Stef Clement,  Moreno Hofland, Martijn Keizer, Paul Martens, Maarten Tjallingii en Robert Wagner maken de selectie compleet. Hofland rijdt zijn eerste grote ronde in Spanje.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl