Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook Glazen Stad is voor Dylan van Baarle

Zondag 07 april 2013

Elite men - Dylan van Baarle heeft in Kwintsheul de Omloop van de Glazen Stad gewonnen. De renner van het Rabobank Development Team bleek na 168 kilometer de sterkste van een kopgroep van vijftien. Jeff Vermeulen (Metec) eindigde als tweede, Michael Vingerling (De Jonge Renner) werd derde.

Tekst: Dan Rolandus Foto (c): Roland Godschalk

Van Baarle was ook de eerste echte aanvaller in deze 29e editie. "Ik wilde het peloton in gang trekken, maar zag ineens dat ik een gat had geslagen. De weg was nog zo lang, dus heb ik me laten terugzakken,’’ gaf de coureur uit de ploeg van Arthur van Dongen aan. Na 100 kilometer formeerde zich langs de Gaag een kopgroep van veertien renners onder wie Jeff Vermeulen, Dennis Smit (beiden Metec), Mats Boeve, Rick Ottema (beiden De Rijke-Shanks), Arno van der Zwet, Wim Stroetinga (beiden Koga), Gert-Jan Bosman, Mike Teunissen (beiden Rabobank Development), Arjen de Baat, Peter Schulting, Kobus Hereijgers (allen Parkhotel), Twan Castelijns (Baby Dump), Marcel Wouters (De Waardrenner) en Michael Vingerling (De Jonge Renner). Team Piels reed het gat dicht. 

Koers ontploft

Toen het peloton de leiders bij de eerste plaatselijke omloop op de Middelbroekweg in Kwintsheul had opgeslokt, ontbrandde de koers pas echt. Jeff Vermeulen, Tom Vermeer, Jim van den Berg, Bart van Haaren, Dylan van Baarle en Peter Schulting maakten zich los en kreeg wat later versterking van een negental achtervolgers, te weten Roy Sentjes, Arno van der Zwet, Sjoerd Kouwenhoven, Robin Chaigneau, Kobus Hereijgers, Tim Ariesen, Floris Gerts, Peter Merx en Michael Vingerling.

Uit de tent gelokt

De zinderende finale kende in de laatste omloop van twaalf kilometer diverse demarrages. Dylan van Baarle sprong twee keer weg, maar werd gecounterd door Jeff Vermeulen, terwijl de twee favorieten ook de demarrages van de Kogarenners Jim van den Berg, Arno van der Zwet, Bart van Haaren en de gevaarlijke sprinter Robin Chaigneau dienden te beantwoorden. Sjoerd Kouwenhoven probeerde met een demarrage de eerste zege van het nog droog
staande De Rijke-Shanks binnen te halen, maar ook de Honselersdijker werd bij de kraag gegrepen. Nadat de groep van vijftien de Middelbroekweg opdraaide was het Jeff Vermeulen, die, gebrand om evenals vorig jaar de zege binnen te slepen, de sprint aanging, maar door Dylan van Baarle vrij eenvoudig voorbij werd gestoken. "Ik heb me uit de tent laten lokken door het treintje van Koga, ging daardoor te vroeg aan en dacht het wel te redden, totdat Dylan over mij heen kwam,’’ baalde de hevig teleurgestelde Jeff Vermeulen. Michael Vingerling, die als gastrenner werd ingelijfd bij De Jonge Renner, stelde zich tevreden met de derde plaats. "Ik voelde me vooraf niet super, maar het weekje rust dat ik heb genomen, heeft zich met een derde plaats uitbetaald,’’ aldus de Rockanjenaar.

Toch kunnen afmaken

Van Baarle kent tot nu toe een uitstekend seizoen. Behalve zijn drie overwinningen, werd hij derde in het eindklassement van de etappekoers van de Tour de Normandie en achtste in de Belgische etappekoers Le Triptyque Des Monts. "Ik had niet verwacht dat ik met vier mannen van Koga nog zo makkelijk zou winnen. Voor het
mooie hadden we nog een mannetje mee moeten hebben, maar heb het toch nog kunnen afmaken,’’ besloot Dylan van Baarle.

29e Omloop van de Glazen Stad voor elite/beloften: 1. Dylan van Baarle (Rabobank DT) 168 kilometer in 3.36.19, 2. Jeff Vermeulen (Metec), 3. Michael Vingerling (De Jonge Renner), 4. Roy Sentjes (Bel/De Rijke-Shank), 5. Jim van den Berg (Koga), 6. Tom Vermeer (Jo Piels), 7. Kobus Hereijgers (Parkhotel Valkenburg), 8. Peter Merx (NWVG Bike4Air), 9. Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg), 10. Floris Gerts (Crowford) 

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl