Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland zakt in klassement Jeugd Olympisch Spelen

Woensdag 20 augustus 2014

National - Wiebe Scholten is bij de Jeugd Olympische Spelen als twaalfde geëindigd op het mountainbike onderdeel Cross Country (XCO). De jongens zijn hierdoor gezakt naar de tweede plaats in het klassement.  MTB'er Scholten bleef als gevolg van de hitte ver van de top 5-ambitie.

ok Lotte Eikelenboom, die vooral aan de weg timmert als veldrijdster, kwam in actie op het mountainbike onderdeel. Ook zij bleek last te hebben van de zware omstandigheden en kwam niet verder dan de zestiende plek. “We hadden gehoopt op een top-5 klassering bij de mannen en een top-10 klassering bij de vrouwen, maar meer zat er helaas niet in. Beiden hebben echt alles gegeven”, aldus coach Rob van den Wildenberg.  

Klassement

In het algemeen klassement, waarbij de uitslagen van de jongens (Niek Kimmann en Wiebe Scholten) op de onderdelen eliminator, BMX, tijdrit en mountainbike, bij elkaar worden opgeteld staan ze nu op een tweede plek. De jongens zijn één plek gezakt ten opzichte van gisteren toen Kimmann overtuigend de overwinning pakte bij het BMX. Ook Viviana van Hees, die deel uit maakt van het vrouwenteam met Lotte Eikelenboom, presteerde gisteren goed op het onderdeel BMX, waardoor zij op de tweede plaats stonden. Door het mountainbike onderdeel zijn de jonge vrouwen echter gezakt naar een vijfde plaats. Voor de vier Nederlandse deelnemers staat alleen later deze week nog het onderdeel wegrace op het programma. 



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl