Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Yves Lampaert de sterkste in koude Arnhem Veenendaal Classic

Vrijdag 22 augustus 2014

Elite men - Yves Lampaert heeft in Veenendaal de Arnhem Veenendaal Classic gewonnen. De Belg reed in de slotfase van deze wedstrijd - die vorig jaar nog als Dutch Food Valley Classic te boek stond -weg uit een kopgroep van tien en hield stand tot op de streep.

Michael Vingerling sprintte naar de tweede plaats, terwijl Jos van Emden derde werd. De tien reden weg op twaalf kilometer van het einde en met Lampaert had Tom van Asbroeck een ploeggenoot van Topsport Vlaanderen mee. "Ik zou aanvallen en Tom was onze troef in de sprint, mocht alles weer samen komen. Ik had al snel door dat het beste er bij veel renners af was, in het peloton en bij de koplopers en ik voelde me sterk. al moet ik zeggen dat dat gevoel pas op het laatst kwam.  Het is mooi om een dergelijke koers te winnen."

Ook bij de achtervolgers viel de groep van tien nog volledig uiteen. Michael Vingerling van het continentale 3M was niet teleurgesteld over zijn tweede plaats, maar blij met zijn podiumplaats in de 1.1-wedstrijd. "Voor mij is dat een mooie kans om me in de kijker te rijden. Dat ik niet ging winnen, had ik door toen Lampaert niet stil viel, maar het is mooi dat ik Van Emden verslaan kon voor de tweede plaats. Na zo'n koers weet je toch niet helemaal zeker wat je aan elkaar hebt. Achteraf een goede beslissing om in de aanval te gaan. Ik twijfdelde daar wel over, omdat ik ook een sprint in huis hebt."

Van Emden had ook in de gaten dat hij zelf voor een resultaat moest zorgen. "We starten hier natuurlijk voor onze sprinter Theo Bos, maar door de kou en de regen zaten ook bij ons de meesten er doorheen. Dat heeft de koers selectief gemaakt. Anders was de kans groot geweest dat het alsnog een massasprint geworden was. Ik was wel sterk vandaag en wilde daarom deze ontsnapping niet missen. Het was een mooie kans om zelf te winnen, maar Lampaert was te sterk in de slotfase. Met een podiumplaats ben ik ook tevreden, je staat hier toch bij de besten van de koers."

Vroege kopgroep

De begingase van de koers werd gekleurd door een kopgroep van negen: Jasper Hamelink, Stefan Poutsma (Piels), Peter Koning (Metec), Bert-Jan Lindeman (Rabobank DT) en Lars van der Haar (Giant DT) waren als eerst vertrokken, later sloten ook Jim van den Berg, Bart van Haaren (Koga) en Marco Marcato (Cannondale) aan bij deze renners. Op de drie lange omlopen rond Veenendaal bleven alleen de Koga's Van Haaren en Van den Berg over, maar ook zij moesten capituleren tegen de sprintersploegen. Die konden niet verhinderen dat een kopgroep van tien alsnog een sprint wist te voorkomen. In die groep zaten behalve de mannen op het podium ook de Nederlanders Ivar Slik (Rabobank DT) en Berden de Vries (Piels).

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl