Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ramon Sinkeldam: 'Tevreden, maar spijt van aanval'

Zondag 07 april 2013

Elite men - Het zag er indrukwekkend uit, zijn aanval op 50 kilometer voor de streep in Roubaix. Uit het wiel van Fabian Cancellara reed Ramon Sinkeldam weg uit de eerste grote groep, op weg naar de koplopers. Maar achteraf heeft de coureur van Argos-Shimano spijt van zijn actie. ‘Ik had me moeten sparen.’

Sinkeldam, twee jaar geleden winnaar van de belofteneditie van Parijs-Roubaix, reed een van de beste wedstrijden uit zijn professionele carriere. “Mijn benen voelden zo goed, ik draaide zo makkelijk”, zegt hij. “Daarom baal ik dat ik de aanval zocht. Het zag er misschien mooi uit, maar ik had me moeten sparen. Nu lukte het me daarna net niet om met de eersten mee te zitten op Mons-en-Pévèle. We waren nog maar met een man of dertig, maar ergens brak het en ik zat niet mee. Als ik even daarvoor die inspanning niet had gedaan, had ik denk ik wel voorin gezeten.”

Beste renner van de ploeg
Sinkeldam kwam binnen als 25ste en was daarmee de best geklasseerde renner van Argos-Shimano. “John Degenkolb voelde zich niet goed vandaag, ik wel, dus ik had veel vrijheid. Na Mons-en-Pévèle zaten we maar een paar seconden achter die eerste groep. Maar te veel renners hadden een mannetje voorin, dus die reden niet meer voluit. Jammer, vandaag was echt een unieke kans om een mooie klassering neer te zetten.”

Toch tevreden
De Noord-Hollander kijkt toch met een goed gevoel terug op de 111e editie van de kasseienklassieker. “Ik ben enorm tevreden over mijn vorm. Het geeft een voldaan gevoel om voorin te rijden in zo’n wedstrijd. Mijn voorjaar zit er nu op. Donderdag ga ik trouwen en dan kom ik in mei weer in actie in Duinkerken.”

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl