Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jan Boven: ‘Trots op progressie Blanco’

Zondag 07 april 2013

Elite men - Vier man in de top twintig van Parijs-Roubaix, met als uitschieter de tweede plaats van Sep Vanmarcke. Bij Blanco is het eerste gedeelte van de voorjaarscampagne goed afgesloten. ‘We hebben vanaf de E3 prijs tot nu mooie stappen gemaakt. Daar ben ik trots op’, aldus ploegleider Jan Boven.

"Dit is fantastisch”, zegt Boven over het resultaat van zijn ploeg. “Het gaat natuurlijk om winnen, maar als je ziet hoe wij met vier man in de top twintig rijden, is dat wel heel mooi om te zien. Alle vier de mannen met wie we hoopten te scoren, zetten een resultaat neer. En met Sep een hele mooie podiumplaats. We hebben vanaf de E3 prijs tot nu mooie stappen gemaakt. Daar ben ik trots op."

Vanmarcke: tweede is wel zuur
Sep Vanmarcke hoopte op de wielerbaan van Roubaix in de sprint af te rekenen met Fabian Cancellara, maar de Zwitser bleek toch te sterk. “Ik weet dat ik trots moet zijn. Zeker met mijn val in Tirreno-Adriatico in het achterhoofd. Ik moest misschien geopereerd worden. Parijs-Roubaix was eigenlijk de enige wedstrijd waarin ik nog wat kon laten zien. Ik geloofde er zelf af en toe niet meer in, maar het team heeft me altijd gesteund en daar ben ik ze dankbaar voor. Ik was in de finale echt overtuigd van mijn kansen. Cancellara is ook maar een mens. Ik zag dat hij ook moe was. In de laatste kilometers kon mij me niet lossen en daardoor kreeg ik mentaal vleugels. Daarom is deze tweede plaats ook zo zuur. Ik weet niet of ik nog een keer de kans ga krijgen om Parijs-Roubaix te winnen. Ik besef nu echt nog niet hoe mooi deze tweede plaats is.”  

Boom: niet zo goed als gehoopt
Lars Boom kwam als veertiende over de streep en was niet helemaal tevreden met zijn wedstrijd.  "Ik ben heel blij met het resultaat van Sep. Hij had gewoon bijna gewonnen. Dit is een mooie afsluiter van de kasseienklassiekers. Zelf was ik goed, maar niet zo goed als ik zou willen. Ik had een beetje pech toen Cancellara aanging. Er zaten twee man tussen ons en die vielen weg. Ik kon het gat toen niet meer dichtrijden. Ik had toen ook al een tijdje problemen met mijn wiel. Toen Cancellara uit zicht verdween, heb ik die maar gewisseld, want ik wist op dat moment dat ik niet meer kon winnen."

Foto (c): Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl