Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Daan Luijkx: ‘Je hoopt natuurlijk op het podium’

Maandag 08 april 2013

Elite men - Met opnieuw een top tien plaats voor Juan Antonio Flecha in een grote klassieker, presteert de kopman van Vacansoleil-DCM naar behoren. Toch hoopte de leiding van de Nederlandse ploeg op een uitschieter van de Spanjaard of één van zijn teamgenoten.

“We doen mee”, constateerde algemeen manager Daan Luijkx na afloop van Parijs Roubaix. “Flecha (8e, red) was goed, Leukemans (16e, red.) had pech. Onze jonge mannen Kreder en Van Poppel hebben het ook supergoed gedaan. Veuchelen heeft in de vroege kopgroep gevochten als een leeuw voor hun voorsprong. In Gent-Wevelgem waren we vijfde, nu achtste. We doen mee. Maar je hoopt natuurlijk een keer op het podium.” Ploegleider Hilaire Van der Schueren zag opnieuw zijn ploeg met name in de breedte het goed doen. “Ik denk dat we meer verdienden dan plaats acht.”

Geen beloning voor Flecha
Juan Antonio Flecha behoorde opnieuw tot de beste renners in koers, maar zijn sterke benen zijn nog niet beloond met een hoofdprijs of podiumplaats in de grote klassiekers. “Ik heb alles gegeven. Ben blijven rijden, rijden om een korte uitslag te halen. Toen ik naar Stybar reed, hoopte ik ook nog naar de twee koplopers toe te rijden. Het gat was niet zo groot. Als je niets probeert, lukt het zeker niet”

Pech voor Leukemans
Björn Leukemans komt steeds beter in vorm, maar hij had in de Hel van het Noorden de nodige tegenslag. De Belg had problemen met zijn fiets, werd teruggebracht door zijn ploegmaats, maar kwam toen ten val. “Pech komt nooit op een goed moment, maar dit was wel een héél slecht moment”, baalde Leukemans. “We vielen op een bloembak. Op de kasseistrook erna is de groep gescheurd. Ik had de benen om in dezelfde groep als Flecha te zitten.”

Foto (c): ASO

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl