Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk een blije eerste leidster Ladies Tour

Dinsdag 02 september 2014

Women - Ellen van Dijk heeft in Tiel de openingstijdrit van de Boels Rental Holland Ladies Tour gewonnen. De wereldkampioene tegen de klok bleef Lisa Brennauer van Specialized-Lululemon twaafl seconden voor in de 10,1kilomter lange tijdrit van Varik naar Tiel.

"Hier ben ik echt heel blij mee. Na een aantal tweede plaatsen win ik hier op drie weken voor het wereldkampioenschap eindelijk weer een tijdrit. Natuurlijk ben ik hiermee natuurlijk nog niet opnieuw wereldkampioene in Ponferrada, maar ik durf er wel weer op te hopen.Daarbij in gedachten houdend dat die tijdrit daar wel langer is en nu ook een heuveltje bevat. Maar ik heb de afgelopen weken heel veel tijd gestoken in de traininen op de tijdritfiets en het trainen achter de scooter bij mijn ploegleider Danny Stam. Dan is het ook lekker dat zich dat uit betaalt." Ploegleider Stam van Boels-Dolmans was met Van Dijk erg blij met het resultaat. "We weten waarom ze op het NK nog niet top was, we hadden in het voorjaar andere doelen gesteld en daarom wint Ellen ook de Ronde van Vlaanderen. De laatste weken zag ik aan de wattages die ze weg trapte al wel dat het de goede kant op ging met haar vorm, ze hield de geplande trainingen nu ook tot het einde toe vol. Maar de verschillen zijn groot en dat is een opsterker voor haar en voor ons."

Nog geen voorschot

Van Dijk is de eerste om toe te geven dat de verschillen nog niet groot genoeg zijn om al een voorschot op de eindzege te nemen in de ronde die ze vorig jaar won. "Nee, twaalf seconden is met vijf dagen voor de boeg natuurlijk helemaal niets. Maar we gaan er wel alles aan doen om hier opnieuw goed te presteren in deze ronde. Ik rijd hier graag en onze hoofdsponsor heeft natuurlijk ook zijn naam aan de ronde verbonden. Maar eerst overheerst nu even de blijdschap over deze zege."

 

Foto: © Sportfoto Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl