Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Druyts wint, Stevens leidt in Ladies Tour

Vrijdag 05 september 2014

Women - Kelly Drutys heeft de vierde etappe van de Boels Rental Holland Ladies Tour gewonnen. De Vlaamse was de snelste van een kopgroep van twaalf. Evelyn Stevens nam de leiderstrui over van Ellen van Dijk, die leidde vanaf de eerste rit.

Druyts liet in de straten van Gennnep Malorzta Jasinksa van Ale Cipollini (tweede) en Romy Kasper van Boels-Dolmans (derde) ter plaatse. Van Dijk had er rekening mee gehouden. 'Met het afstappen van Marianne Vos is er een belangrijke concurrente weg gevallen, maar de Specialized-ploeg van Stevens is in de breedte niet te onderschatten. Als je een van hen terug haalt, gaat de volgende. Maar we zijn nog niet verslagen. De verschillen zijn nog altijd klein en we zullen strijden tot en met de slotdag."

Vermakelijk

Stevens vond het vooral vermakelijk dat ze leidster was in de Holland Ladies Tour. "Met uitzondering van Limburg is het landschap in Nederland niet het terrein waar ik het best uit de voeten kan.Maar het kan raar lopen. Ik hoop dat we als ploeg de eindzege nu ook in de wacht weten te slepen. De slotrit biedt zeker mogelijkheden voor mij, maar ook de anderen kunnen winnen. Lisa Brennauer staat er bijvoorbeeld ook heel goed voor." 

Druyts tevreden

Kelly Druyts was zeer gelukkig met haar zege. "Ik heb een antibioticakuur achter de rug van drie dagen en was eigenlijk heel benieuwd hoe het vandaag zou gaan. Maar de benen voelden goed en ik kon mee springen met de kopgroep. Daar werkte het goed samen tot de laatste tien kilometer, maar gelukkig kwam de vaart er weer in. In de slotkilometer was Alison Tetrick nog weg. Daarachter trok Sabrina Stultiens de sprint aan. Ik kon hen beiden als springplank gebruiken en winnen. Daar ben ik zeer tevreden mee, want dit is toch een sterk bezette wedstrijd" aldus de 24-jarige Vlaamse , die onlangs de slotrit won in de Trophee d'Or.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl