Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

D'Hoore grijpt haar laatste kans in Ladies Tour

Zaterdag 06 september 2014

Women - Jolien d'Hoore heeft in Wijchen de vijfde etappe van de Boels Ladies Tour gewonnen. De Belgisch kampioene bleef in de massasprint van Shelley Olds (tweede) en Lisa Brennauer (derde) voor. Evelyn Stevens behield haar leiderstrui met nog één etappe te gaan. 

"Ook deze rit heb ik overleefd, morgen wacht een dag op mijn favoriete terrein in Limburg, waar geklommen moet worden. Het zou mooi zijn als ik dan opnieuw de trui draag. Het is het belangrijkst dat we de eindzege voor de ploeg weten binnen te halen, we hebben meerdere troeven"liet Stevens na afloop weten.

Mooi seizoen

De Belgische d'Hoore wist na een aantal podiumplaatsen ook eens de dagzege in de wacht te slepen. "Ik heb me onderweg heel bewust gespaard om nog een keer alles te geven in de sprint. Vandaag lukte het dan toch. Daar ben ik heel blij mee, opnieuw een mooie zege in mijn eerste wegseizoen dat ik echt de aansluiting met de top heb kunnen maken. Ik wist dat ik in de laatste bocht bij de eersten moest zitten en ging als derde de bocht door. Toen was ik al aardig op weg naar de zege. Morgen zal het voor een ander type renster zijn, dus ik heb inderdaad mijn laatste kans gegrepen."

Aanvallend gekoerst

De etappe was nog maar net in gang geschoten of de klassementsvrouwen lieten zich opmerken, in een kopgroep van acht waren onder anderen Ellen van Dijk, Emma Johansson, Lisa Brennauer en leidster Evelyn Stevens terug te vinden op een selectief deel van het parcours rond Nijmegen. Steeds meer rensters kwamen terug en na afloop was bij velen de opmerking te horen dat deze selectieve zone bij Berg en Dal later in de wedstrijd had moeten zitten. In de finale reed een nieuwe kopgroep van vier met Ilona Hoeksma weg, de renster van Parkhotel Valkenburg hield aan deze poging de prijs van de strijdlust over." 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl