Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Chantal Blaak voor twee jaar naar Boels-Dolmans

Maandag 08 september 2014

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft zich voor  de komende twee seizoenen versterkt met Chantal Blaak. De 24-jarige Zuid-Hollandse won onlangs de wereldbekerwedstrijd in Vargarda en eerder dit seizoen een etappe in de Energiewacht Tour.

Al vroeg in het jaar bracht ze ook  de eendagswedstrijd Drentse Acht op haar naam. Blaak wordt bij Boels-Dolmans herenigd met ploegleider Danny Stam en wereldbekerwinnares Lizzie Armitstead, waarmee ze bij AA Drink samen werkte. Blaak reed de afgelopen twee seizoenen bij Amerikaanse teams, momenteel komt ze uit voor Specialized-Lululemon.  Op het wereldkampioenschap komt ze uit op de tijdrit en de wegwedstrijd.

Zekerheid en vertrouwen

Blaak had een aantal redenen om voor Boels-Dolmans te kiezen. “Allereerst het vertrouwen van een tweejarig contract, ik denk dat die stabiliteit goed is voor mij in deze periode van mijn loopbaan. Ik heb het afgelopen seizoen opnieuw een stijgende lijn ingezet in mijn prestatiecurve en wil er zeker van zijn dat ik die lijn door kan trekken. In het klassieke voorjaar en op de tijdrit zit er nog meer progressie in voor mijn gevoel. “Ook de Nederlandse licentie van de ploeg speelde een rol. “In deze vertrouwde omgeving hoop ik opnieuw een stap te zetten. De ploeg heeft een zeer sterk blok voor de eendaagse wedstrijden met rensters als Lizzie Armitstead, Ellen van Dijk, Megan Guarnier en Christine Majerus, maar ik denk dat er ook voor een aanvallend ingestelde renster als mij kansen liggen om te kunnen winnen.”

Toegevoegde waarde

Ploegleider Danny Stam is blij met de komst van zijn nieuwe aanwinst. “Ik ken haar natuurlijk al langer en weet daarom zeker dat ze als persoon perfect in deze ploeg zal passen. Sportief zal ze zeker ook een toegevoegde waarde hebben voor de ploeg, zowel in de klassiekers als in de ploegentijdrit. Op het laatste onderdeel kan haar aanwezigheid een nieuwe impuls geven aan onze ambitie om voor het goud te strijden op het wereldkampioenschap ploegentijdrit voor merkenteams.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl