Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Onderscheiding voor Sjaak Reumer

Maandag 08 september 2014

National - De 18de editie van de Euregio Henk Lubberding Classic mocht door het prachtige nazomerweer een succes genoemd worden. Voor de karavaan door naamgever en ex-renner Henk Lubberding en Rob Visser, wethouder van sportzaken van de Gemeente Montferland op gang werd geschoten, werd eerst organisator Sjaak Reumer in de bloemetjes gezet.

Om hem te eren voor al het werk dat hij de afgelopen tientallen jaren voor de gemeenschap heeft gedaan – met name op het gebied van de wielersport – kreeg de stomverbaasde Reumer, het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau. Daarna kon de meute – met bijna 400 deelnemers, onder wie ex-prof Jelle Nijdam – bij het Laco Sportcentrum van acquit gaan.

De nog maar 16-jarige Sjoerd Meijer uit Gaanderen, lid van De Zwaluwen, maar uitkomend voor De Volharding, haalde het na 3u54’17” voor de veteranen Wouter de Groot (tweede) en Fulco van Gulik (derde). Op de vraag of hij zijn podiumgenoten kende, moest hij speaker Hans van Bon het antwoord schuldig blijven. “Nee, dat is te ver voor mijn tijd”, gaf hij volmondig toe.  Bij de vrouwen was de wedstrijd minder spannend. Er deden ongeveer 25 rensters mee en daarvan was Olivia Koster het snelste weer terug in ’s-Heerenberg. Zij klopte Mady Kleeven (tweede) en Tessa van de Velden (derde). D 



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl