Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Top 10 voor Ariesen en Havik

Woensdag 10 april 2013

Elite men - Vandaag stonden La Cote Picarde (Nations Cup) en de openingsetappe van de Tour du Loir et Cher op het programma. In beide wedstrijden wist een Nederlander in de top 10 te sprinten. Yoeri Havik deed dit in de tweede manche van de Nations Cup met een achtste plaats, Johim Ariesen werd vierde in Loir et Cher.

In de Franse etappekoers won de Duitser Tino Thomel, in de Côte Picarde ging de zege naar Caleb Ewan, de Australische nummer twee van het WK junioren in Limburg van vorig jaar.

Havik op lekke band 8

KNWU-talentcoach Frank Pennings zag zijn renners een sterke koers rijden in La Côte Picarde. ‘’Natuurlijk was het beter geweest als er één van onze renners in die laatste ontsnapping van vijf koplopers had gezeten, maar we hadden vandaag met veel pech af te rekenen. Jasper Bovenhuis maakte vandaag een zeer sterke indruk, maar moest twee keer terugkomen van achterstand, één keer door een valpartij, de tweede keer na een lekke band. Daardoor ontbrak het hem net aan de power om de kloof naar de vijf koplopers te dichten, al heeft hij nog flink aan het peloton lopen sleuren in de finale. Ook Dylan van Baarle reed nog een keer lek op een ongelukkig moment. Het tempo lag de hele dag zo hoog dat het veel kracht kostte om dan voorin het peloton terug te keren. Toen bleek dat de vijf vluchters gevlogen waren, hebben we de kaart Yoeri Havik uitgespeeld. Die wordt dan achtste, nog wel op een lekke band. Gezien de omstandigheden was dat het maximale vandaag, meer kon ik niet van de renners verwachten.’’

Foto: (C) Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl