Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sagan wint Brabantse Pijl, podium Vacansoleil-DCM

Woensdag 10 april 2013

Elite men - Peter Sagan heeft de Brabantse Pijl gewonnen. De Slowaak versloeg wereldkampioen Philippe Gilbert in een spannende sprint om de zege. Bjorn Leukeman sloot op het laatst nog aan, maar kon zich niet in de sprint mengen. Met zijn derde plek schonk de Belg Vacansoleil-DCM nog wel een podiumplaats in deze opwarmer voor de Ardennenklassiekers.

Alleen met die podiumplaats was ploegleider Hilaire Van Der Schueren eigenlijk niet tevreden. "We hadden hier kunnen winnen", aldus de Belg. Van Der Schueren had met Björn Leukemans een heel sterke pion in een kopgroep van vijf, maar toen er van achteruit nog vijf renners kwamen aansluiten, waaronder Gilbert en Sagan werd de situatie ineens een stuk minder gunstig. Van Der Schueren: "Bij die vijf achtervolgers had nog iemand van ons moeten zitten. Poels of Lagutin, maar ze zaten te ver van achter. Ik weet ook niet waarom. Maar het is zonde want er zat gewoon meer in." Poels erkende dat hij verkeerd zat op het moment dat Gilbert vertrok. "Ik reed op de kasseien en durfde niet meer het stoepje op te springen." Hij werd 48e op iets meer dan een minuut van winnaar Sagan.

Kreder en Dekker goed
Michel Kreder (Garmin) was de beste Nederlander op de zestiende plaats. "Volgens mij werd ik vierde in de sprint van de eerste grote groep achtervolgers. Het ging goed, de vorm is goed met het oog op de Amstel Gold Race. Zijn ploegmaat Thomas Dekker werd 23e en was ook tevreden. "Deze wedstrijd is eigenlijk net iets te nerveus voor me. Het is een combinatie van een kermiskoers en een klassieker. De Amstel Gold ligt me beter, dus ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken."Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl