Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman herovert veertiende plaats in Vuelta

Zondag 14 september 2014

Vuelta (Archief) - Wilco Kelderman is veertiende geworden in het eindklassement van de Ronde van Spanje. In de slottijdrit wist de renner van Belkin één plek (terug) te winnen in het klassement. De eindzege ging naar Alberto Contador van Tinkoff-Saxo, de dagzege naar Adriano Malori (Movistar).

Maarten Tjallingii was de hoogste genoteerde landgenoot in de slottijdrit rond Santiago de Compostella. Hij werd 26e. Kelderman draaide na afloop niet om de hete brij heen. “Het was een enigszins teleurstellende Vuelta. Ik was niet heel goed en heb veel pijn geleden. Ik heb geen echte hoogtepunten gekend, maar hopelijk heeft deze ronde me wel weer sterker gemaakt.” 

Ten Dam is moe

Laurens ten Dam eindigde als 44e in het algemeen klassement. Ook hij had op meer gehoopt. “Het was een moeilijke Vuelta. Net als in de Tour zat ik er in de eerste bergrit bij, maar daarna ben ik tegen diverse kleine dingetjes aangelopen. Ik ben echt moe nu. Mijn seizoen zit er ook op na vandaag. Ik ga lekker vakantie vieren en me voorbereiden op volgend jaar”, klonk het direct alweer ambitieus uit de mond van Ten Dam. 

Schrijf je nu in op bij ŠKODAtours en maak kans op VIP bezoek aan wielerevenementen

 

 Eerder...

Vuelta (Archief) Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl