Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema is kopman Blanco in Amstel Gold Race

Woensdag 10 april 2013

Elite men - Het Blanco Pro Cycling Team wil zondag Bauke Mollema als kopman goed omringen in de Amstel Gold Race. Ondanks een voorbereiding die niet liep zoals gehoopt, is ploegleider Frans Maassen voorzichtig optimistisch in aanloop naar de enige klassieker op Nederlandse bodem.

“We hebben geen ideale voorbereiding gekend”, aldus Maassen. “In de Ronde van het Baskenland zou Bauke met het oog op de Ardennen-klassiekers uitgespeeld worden als kopman, maar hij is niet gestart, omdat hij niet fit was. Hij heeft de hele week ziek op bed gelegen. Dat is niet wat je wil, maar goed, Sep Vanmarcke kende in aanloop naar Parijs-Roubaix ook geen ideale voorbereiding. Zijn tweede plaats is echter een boost voor de hele ploeg.”

 Mollema
Met een tiende plaats in de Amstel Gold Race, een zevende stek in de Waalse Pijl en een zesde  positie in Luik-Bastenaken-Luik was Mollema vorig seizoen goed op dreef in de Ardennen. Dit jaar hoopt hij op een herhaling. “Ik heb al een paar weken niet echt gekoerst en weet dus niet precies waar ik sta, maar ik voelde me in die periode daarvoor wel heel sterk. Bovendien heb ik de afgelopen dagen goed kunnen trainen. De prestatie van Sep sterkt mij ook. Stiekem kijk ik al naar Luik-Bastenaken-Luik, die wedstrijd ligt mij nog iets beter, maar ook in de ‘Amstel’ heb ik vertrouwen in een goed resultaat.”

Slagter
Met Tom-Jelte Slagter heeft Blanco naar eigen zeggen een dark horse in de gelederen. Het is de eerste keer dat de Nederlander aan het vertrek zal staan in Limburg, maar na zijn winst in de Tour Down Under is hij wel iemand om rekening mee te houden. “Het parcours ligt me. Het is enigszins vergelijkbaar met de etappe in Australië die ik won. Alleen is het honderd kilometer langer en is er een ander deelnemersveld. Ik zal op mijn gevoel afgaan. Als ik denk een rol te kunnen spelen in de finale ga ik daarvoor. Zo niet, dan zal ik de ploeg op een andere manier van dienst proberen te zijn; meeglippen in een kopgroep of Bauke ondersteunen.”

 Ploeg Blanco Amstel Gold Race: Bauke Mollema, Tom-Jelte Slagter, Lars Boom, Laurens ten Dam, Paul Martens, Lars-Petter Nordhaug, Bram Tankink en David Tanner. Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl