Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vliet: ‘Kans op Nederlandse zege groter'

Donderdag 11 april 2013

Elite men - Koersdirecteur Leo van Vliet denkt dat het verschuiven van de finishlijn in de Amstel Gold Race meer renners kansen geeft om te winnen. “Ook de Nederlandse renners. We hopen de wedstrijd in ieder geval op deze manier nog boeiender te maken. Maar uiteindelijk bepalen de renners natuurlijk zelf het koersverloop.”
Reden voor deze aanpassingen is dat de organisatie van de Nederlandse WorldTour-wedstrijd het gevoel had dat de koers op slot zat. Van Vliet: “De koers nog zwaarder maken heeft geen zin. Dan wachten de renners wellicht nog langer voordat de wedstrijd openbreekt. Na de goede ervaringen tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in Valkenburg van afgelopen jaar waren we zeer te spreken over de finish-locatie van dit WK, op 1.8 kilometer achter de Cauberg. We hebben dan ook besloten de finishlocatie van de Amstel Gold Race daarheen te verhuizen. Maar ook de slotfase van de wedstrijd is dus aangepast. De renners maken hierin nog een extra ronde. Na het in de slotfase passeren van de Cauberg gaan ze via de nieuwe finishlocatie naar de Geulhemmerberg om via Maastricht en de Bemelerberg weer koers richting Valkenburg en dus Cauberg te zetten. “


Publiek winnaar
Maar niet alleen sportieve aspecten spelen mee om de finishlocatie te verhuizen, zo meent de oud-bondscoach. “Op de nieuwe plek kunnen we het publiek veel meer faciliteiten bieden. Op de Cauberg is immers maar beperkt plek. Positief voor het publiek is ook dat door de wijziging in het parcours het peloton nu vier keer de Cauberg gaat bedwingen, waarvan twee keer in de slotfase.”

Foto: (C) SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl