Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Helpt Renshaw Bos of Cavendish in 2014?

Donderdag 11 april 2013

Elite men - Het seizoen 2013 is nog maar enkele maanden onderweg of de onderhandelingen voor komend jaar lijken geopend. Wat te denken van de openlijke flirt deze week van Patrick Lefevere, manager van Omega Pharma-QuickStep, met Blanco-sprinter Mark Renshaw. Kiest de Australische renner in 2014 voor Theo Bos of Mark Cavendish?

Het begon met een interview met Renshaw op Cyclingnews. Daar zei de voormalige sprinthulp van Mark Cavendish dat zijn komst naar Blanco (en daarvoor Rabobank) niet helemaal gebracht had wat hij ervan hoopte. "Toen ik tekende, had ik gehoopt op meer ondersteuning in de sprints. In plaats daarvan wordt mijn hulp vaak ingezet in dienst van Theo Bos. Het team is duidelijk op hem gesteld omdat het een Nederlander is. Ze geven hem alle ondersteuning in een wedstrijd als de Scheldeprijs, dan krijgt hij alle sprinters en lead-outrenners. Als ik een spaarzame kans krijg in wedstrijden als Parijs-Nice of in Spanje, is er niemand beschikbaar om mijn sprint voor te bereiden. Terwijl Bos mijzelf, Brown, Wagner en alle andere beschikbare mensen aan zijn zijde weet."

Toekomst

Renshaw gaat op de internetportal nog verder. Hij vraagt zich af of hij een toekomst als sprinter heeft of toch weer terug moet keren naar zijn rol als lead-out-man. "Ik had kunnen weten dat het niet gemakkelijk zou zijn om succesvol te zijn als sprinter, ik heb mannen als Cavendish en Greipel immers lang genoeg van dichtbij mee gemaakt." In het interview zegt hij een langere samenwerking met Blanco niet uit te sluiten, maar ook om zich heen te kijken. De suggestie dat hij herenigd zou kunnen worden met Cavendish wijst hij niet af. "Mark heeft zich ook het afgelopen seizoen een aantal keren positief over me uitgelaten en ik ben gesteld op zijn mentaliteit. Ik weet bijna zeker dat we op korte termijn zullen spreken met elkaar."

Interessant

Patrick Lefevere haakt daar in Het Nieuwsblad direct op in. "Indien betaalbaar is Renshaw een interessante piste. Er is op dit moment uiteraard nog niet gepraat, maar ik zou dom zijn mocht ik niet anticiperen op volgend seizoen. Al weet ik ook dat ik niet alleen op de wereld ben.'Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl