Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sagan onverschillig over nieuwe aankomst Gold Race

Donderdag 11 april 2013

Elite men - De aankomst op de Cauberg, of de aankomst bijna twee kilometer na de Cauberg? Peter Sagan kan het allemaal weinig schelen. De Slowaak gaat zondag als topfavoriet van start in de Amstel Gold Race, en een topfavoriet ligt niet wakker van een aanpassing in het parcours.

De finish van de Amstel Gold Race ligt dit jaar niet op de top van de Cauberg, maar bijna twee kilometer verderop in Vilt. Is dit gunstig voor Sagan? De vraag wordt hem gesteld na afloop van de Brabantse Pijl, waarin hij zojuist Philippe Gilbert heeft verslagen in een sprint à deux. “Het maakt me eigenlijk niets uit”, zegt de renner van Cannondale. “Als ik win, dan is de vlakke aankomst goed voor me, als ik verlies dan niet. Zo simpel is het.”

Topfavoriet
Sagan werd vorig jaar derde in de Nederlandse WorldTour-koers. Dit jaar wil hij winnen in Limburg. “Ik denk dat een koers als Luik-Bastenaken-Luik nog iets te zwaar voor me is. Maar de Amstel Gold Race kan ik aan. Ik leef echt toe naar die wedstrijd. De Brabantse Pijl was een goede opwarmer.”

Bloemetje
Sagan maakte een ontspannen indruk, vier dagen voordat in Maastricht de renners op gang worden geschoten. Haalde hij na de Ronde van Vlaanderen nog de woede van velen op zijn hals door rondemiss Maja in haar billen te knijpen, voor Dwars door Vlaanderen maakte hij het goed met haar met een mooie bos bloemen. “De hele wereld had er iets over te zeggen”, aldus Sagan. “Het was alleen maar een grapje. Maar ik vond het sneu voor Maja, dus ik hoop dat ik het goed heb gemaakt.”Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl